skip to Main Content
Интериорна врата за апартамент

Преобразуване на интериорна врата от плътна до врата със стъкло

Това е доста сложен сценарий. Основното нещо, което трябва да определите, е как да се сглобяват вратите ви. Някои дървени врати са просто лист от шперплат с дизайн. Повечето се състоят от външна рамка, с някакъв тип панел в центъра. На това ще се съсредоточим.

През последните години мултифункционалните инструменти стават популярни. Така че, за да се подготвим за стъклена врата, ще отстраним част от дупката, за да създадем място и да премахнем централния панел.

Стъпка 1: Измерване на вратата

Определете дълбочината на затварянето. Това може да бъде измерено или на горната или на долната част на повечето врати.

Стъпка 2: Маркиране

На гърба на интериорната врата маркирайте дълбочината с маскираща лента, за да определите линията, която искате да изрежете. Препоръчваме да поставите някакъв картон отдолу, за да предотвратите надраскване на лицето на вратата. Закрепете прав ръб към задната част на вратата по линията, която искате да отрежете. Това ще служи като ръководство.

Стъпка 3: Рязане на интериорната врата

Бавно и внимателно изрежете линията до същата дълбочина. Ако желаете, можете да поставите маркираща лента като ориентир за дълбочина. Не забравяйте да търсите малки пирони за габарит 23, докато разкроявате.

Стъпка 4: Извадете панела

В този момент панелът трябва да изскочи.

Стъпка 5: Натиснете нагоре суровите ръбове

След като извадите централния панел навън, използвайте кит, който съвпада по цвят, за очистване на суровия ръб.

Стъпка 6: Поставете стъклото на вътрешната врата

Можете да използвате стъклени скоби, за да фиксирате стъклото или силикон. За предпочитане е силикона, защото издава по-малко шум. Стъклените скоби обаче са по-лесни и не е нужно да чакате да бъдат настроени.

В този момент вашата врата е направена, монтирайте крилото обратно на касата и се насладете на гледката.

Back To Top
Обнови бисквитки